Lånebåt i Karibien Brev 1

BVI 2013 mån-tors Brev nr 1

Efter bunkring i Sopers hole Tortola har vi kommit iväg med vår båt, en Bavaria 50 som StjernePer seglat över Atlanten till St Lucia i höstas. Andra har luffat upp med båten hit till BVI och nu har vi tagit över.. SternePer har nu under morgonen också byggt om lite i DSC_7207elsystemet o kastat lite brända onödiga delar överbord, köpa nya senare tydligen..

Vi har nu varit en natt på Peters Island och en natt på Norman Islands fina vikar och fått med kvällsdopp och nattliga promenader och wifi jakt, seglat lite däremellan, lärt oss ankra och några har lagat ankarspel så det nu fungerar. dagens stackare har varierat under dagen då Patron hade bränt sig lite och Camilla blivit skimmad och blivit med tomt konto..Senare visade det sig att inget av det var sant så dagens stackare fick bli StjernePer och min namne Stefan A som bränt sig under ankarspelsfixet…lite mesigt men alla mår ju hittills som vi förtjänar, riktigt gott.

På onsdagen var vi sugna på att fixa lite till med båten och vi seglade in till Road Town Tortola för att köpa reservdelar, och färsk mat, frukt mm. Bara två av tre toaletter funkar och vi är ju ganska många..Igår kom vi till den fantastiska Jost van Dyke med den lokalt världsberömda baren Soggy dollar bar och vi var på topphumör för wifit räckte ända ut till båten som ligger för ankar med simavsånd in till stranden, tjoohoo vad de har instabil DSC_7205uppkoppling så nu kan vi umgås på riktigt istället för att tillfredsställa surfberoendet. Efter några simturer i det fantastiska turkosa vattnet fram och tillbaka till stranden mellan alla amerikanska katamaraner har vi chill o hopp o lek.

Kvällen börjar med obligatorisk tvagning på akterdäck o alla doftar sommar och vi turas om att åka iland med ”gummit” eftersom inte alla får plats och vi skrattar som 50åriga dagisbarn i mörkret. Efter Ribs, rom o öl på stranden träffade vi den lokala ”Charlie” och några glada jänkare från Texas som fick lurat oss att världens party pågick på andra sidan ön. Sagt och gjort o när taxibobban fick hämtat en större taxi fick alla plats och vi insåg attDSC_7176det är här vi förväntat oss av Caribbean…Efter några gäspningar i den sena kvällen fick Camillas Shakirahöfter full fart och de alltid pigga galna Veronica, Monica o Lotta fick tagit över karaokemaskinen i skjulet är det full fart och t o m vi övriga pojkar dansat 100% mer än vi någonsin förväntat oss denna dag.DSC_7179

Torsdags hälsokur med flickornas magiska american pancakes, riktig, sirap, att alla diktatoriskt vill stanna ett dygn till och morgondopp och dessutom morgonmotionspromenad runt på ön(lite jakt på wifi) och någon rom eller öl som belöning när det var funnet. Kvällen är bokad med BBQ på stranden och om vi berättar om det beror på om ”Charlie” som straff kommer att trampa på elverket så vi har wifi…P1140146

Dagens stackare har vi nu ingen då alla nu tål sol, rom, öl och skavsår och vi är alla är fullkomligt synkroniserade med varandra, båten och livet.

/Ganja man


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *