Lånebåt i Karibien Brev 2

BVI 2013 fre-lör Brev 2

Män passar inte i bikini….
…och ”Charlie” fick sig en spark i rumpan. Så det så!

Fredag morgon och vi har det riktigt skönt för ankar innanför revet. Förste man/kvinna som vaknar kokar kaffe medan resten av gänget en efter en vaknar kommer upp i brunnen och det sköna tugget börjar, kaffet är alltid klart innan halv 8 och frukost är av högsta äggbaconfrukt kvalitet.

Någons telefon ringer ibland och hälften av gångerna är det någon som ev orkar bry sig. Det kan ju vara Stefan Anderssons väska som äntligen kommit till rätta, är planet fullt tar de med den på ett annat plan(maniana eller?) Eller att en glömd plånbok full med spärrade kort vill komma ombord, f ö är det inte så aktuellt med telefoner på denna resa…

Efter frukost har vi hopp o lek och då blir det landgång och långpromenad, allvarlig wifijakt och bad, när vi varit duktiga blir det Carib på stranden. Alla är fruktansvärt duktiga i den här besättningen :)

Efter flytt till intill liggande Great harbour tar halva gänget ”gummit” in till land för att undersöka Capital city of Just van Dyke med Polisstation, skola och allt.. StjernePer o Lotta softar på Alibaba, testar deras vitlöksgratinerade scampi. Camilla o jag promenerade upp till toppen för att bränna lite, vi var så duktiga så vi fick både wifi och Strawberry daguiri på Foxy’s efter det, det var ingen lätt promenad som ni förstår.

När vi nu börjar bli hungriga räknar vi med att kvarvarande elitbesättning har totalrenoverat skutan och står vattenkammade redo på akterdäck att servera oss skaldjurslunch à la Mannheimer och därefter 5 min på lilla visarn, alla ni som känner Veronica o Stefan A, Monica o Per vet ju att det mycket väl kunde varit så. Denna gång var det inte så…

När vi majestätiskt anländer i gummit är partyt igång och hamnens övriga norrmän o amerikaner kör i cirklar runt vår skuta, en del bordar oss, en del undrar vad som händer..de vill gärna deltaga i vår obligatoriska fruktstund 🙂 Vår skuta är norskflaggad och full med glada svenskar och rom, norrmän gillar oss, en del av dem har seglat arcen tillsammans med denna båt hit över. Mycket skratt med sol och bad denna dag innan den kungliga lunchen blir till slut blir av. Ingen tänker längre på powernap.

Per Samuelsson (vi har två Per och två Stefan ombord för enkelhetens skull) är rädd om sin kära hustru Monica och försöker febrilt hitta en lokal kirurg för att livrädda henne då det behöver skäras upp och dräneras bort div sörja som de inte mer vill ha med att göra. DSC_7236Kirurg ser vi inte röken av på denna ö så SternePer anlitas och PerS assisterar och vi andra assisterar dem med JB(båtens bedövningsmedel, alla behöver bedövningsmedel nu).DSC_7242 Operationen gick mycket bra, patienten överlevde och vi tar oss in till kvällens BBQ med dans på stranden. Allting noga förevigat av vårt proffsiga filmteam med Stefan A i spetsen. Vår bankman Lotta löser ut oss och denna dag är fullkomlig!
Dagens stackare är ohotat hjälten Monica Samuelsson…DSC_7250

I dag skall vi skaffa packning
….och träffa Kungen!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *