Lånebåt i Karibien Brev 3

BVI 2013 med Amelie d’Oslo Lör-Tis

Vi har haft dejt med kungen!

Efter att ha gått runt hela hamnen i jakt på en packning till toalett 3 och tre båttillbehörsaffärer senare gav StjernePer o Jag upp, får klara oss med två restrooms på Amelie, tog taxi tillbaka till marinan i Road harbour där de andra fixat resten under tiden..Vårt vinnande koncept är att tösafjällorna som Millan säger fixar bunkring och Stefan A och Per ”Iceman” Samuelsson fixar båten till toppshape. Jag o StjernePer promenerar..

Kastar loss men ligger kvar i mitt i hamnen med vår lilla 50 fotare och väntar tills alla i besättningen gett klartecken att wifit är färdigutnyttjat för denna gång. Det är döttrar/söner/farmor/mormor älskare eller älskarinnor eller annat som skall hjälpas med något hemma i Sverige eller tvärtom, eller bara kolla läget. Trevligt att höra av anhöriga då vi nu är långseglare på riktigt, vi har ju varit på havet snart en vecka 😉

Kurs mot Willy T Norman Island, ett piratskepp som är känt för fullt med fullt ös lägger vi till i en boj intill och jag och Iceman tar gummit in för att boka bord på Willy T, sedan tillbaka till Amelie och vi har smugit med oss ännu en wifi kod(surprice, vi kan detta nu) 🙂

Vår dejt!
Vi har till allas förtjusning och när fb är som bäst fått en inbjudan till en kille som seglat mer än någon annan svensk på världshaven, möjligen Rolf Bjelke och det känns lite underligt när vi ligger vid vår boj och vet att vi snart skall träffa en Ikon i svensk segling, han har varit på havet i 25 år och har gjort 180.000 sjömil.. sug på den, och nu ser vi hans legendariska S/Y Jennifer som till och med finns avbildad på frimärke komma in, runda oss och lägga till i bojen bredvid. En skönt solbränd trevlig vältränad kille i 67 års åldern tar sitt gummi över till oss, i speedos 🙂DSC_7267

DSC_7260

Tack Lars Hässler, för pratstunden och hoppas du har nytta av våra tips om hur man seglar i Karibien 😉 lycka till med fortsatt seglats. Kungen! Läs hans böcker.

Ni som inte förstått det (ännu) så har vi det gött då alla ombord är vana båtmänniskor och alla tar en liten bit ansvar var och allting flyter otrevligt skönt dag fördag och vi badar i stort sett konstant, solar, hjälps åt med båtens framfart, matlagning, nagelmålning, ortopedi, obligatorisk fruktstund (GT eller rom i karaff med ytterst lite frukt).

Ingen är överhuvud taget belastad alls. Efter fantastiska grottor i The Baths med härlig snorkling och för mycket sjögång för sömnblev det istället en natts pittstop i Savannah beach där vi smyger försiktigt in bakom det lömska revet och kastar ankar, tösafjällorna Lotta och Millan gjorde kyckling och coleslow, helt underbar första middag ombord och ingen wifi så vi umgicks som vanliga människor ända tills sena natten 20,53 (!) då vi inte orkar mer….solen är stark!

The Bitter End…Nu jäklar!

Vi har sett Turtles. I dessa sköna vatten kan man möta en sån 🙂 Mån efter frukostomeletterna drar vi vidare mot ett delmål vi önskat. The Bitter End YC Virgin Gorda och inseglingen bjuder på både sköldpadda och Richard Brandsons egna ö.DSC_7314

Gänget har efter vår lunch iland tänkt åka ut till det livsfarliga revet och snorkla med betande Turtles, jag o Camilla bestämmer oss för att vi är tagna av vår långpromenad och ser ett fantastiskt tillfälle att ensamma softa ombord, läsa kanske 😉
Det överlastas med minst 6 turtlejägare, simfenor o annat, i gummit, och de försvinner ubåtslikt ut mot revet och jäklar vad vi softar o läser(!) och oj vilket liv det snart hörs utanför båten igen när två norska ungdomar alldeles för snart kommer släpandes på vår besättning. Det visar sig att detta härliga unga par har varit ute 2,5 år runt jorden (SY Maggie) Sy Maggies besättningoch nu hittat vår jägarbesättning på ute på revet i liten gummibåt, motorstopp/full med vatten delandes på en flaska skumpa??DSC_7320

Alltså..

..vår egentid blev sabbat av ett dåligt gummi….The Bitter End var det ju..

Man down..med Rhianna var den sista låten vår GudaDj spelade igår kväll när han fick hela gänget (nästan) att stanna kvar på den fina strandpromenaden flera timmar längre än planerat dansandes i natten..Att vi blev bogserade av Canadicker ut i natten eller har en egen Man down på båten idag är kanske nästa brevs stackare..

..För den här gången är dagens stackare antingen vårt Gummi, Jag, Veronicas knä, eller möjligen BankLotta som sköter om vår ekonomi och (fortfarande) löser ut oss i tid och otid..
Jag själv är helt säker på att det är jag…

/Ganya man


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *