Lånebåt i Karibien Brev 4

 image BVI 2013 Amelie d’Oslo tis-tors

Efter en härlig dag fortfarande på The Bitter End YC Virgin Gorda är vi kvar efter gårdagens hårda förhandling där åtta saltvattenskliande rumpor runt runda bordet åter igen diktatoriskt kom fram till att vi skall stanna här en dag till innan vi seglar vidare. Bitter End är lite mer ordnat än andra ställen vi varit, kul som omväxling och med massor att göra om man vill.

Jag och Camilla tog en riktigt tuff långpromenad med bergsklättring, ”guy’s trail” hette stigen till Gudrun Schymans förtjusning, ända upp till toppen i värmen, och vi var riktigt duktiga igen. StjernePer o Lotta tar en promenad till västra stranden och antagligen ser på höga Atlantvågor eller kanske ligger o myser i solen. Nästan alla samlas till lunch. Efter att Monica o Per Iceman fräser förbi i hyrd Hobiecat och på egen hand upptäckt halva Karibien kommer StjernePer o Lotta i en annan och lär Millan att segla(Tack Per, hon skall ju kanske bli långseglare och det är ju bra att hon nu kan)
Stefan A ligger i kojen hela dagen och vi tycker riktigt synd om honom,

IMG_2207

han har olyckligt råkat äta några dåliga bär..han är såklart dagens stackare!
Veronica gottar sig med bokdag,

Kvällens middag blir på Saba rock, en restaurang som ligger otroligt vackert på en egen liten ö i skydd av det stora revet och vi kör som vanligt taxi flera gånger med Gummit för att få alla fram och tillbaka. DSC_7318Tyvärr då utan SA denna gång men utan att han vet det så pratar vi med/om honom och    skålar med/för honom så det känns för oss som om han hyfsat är med.

Nu blir det hummer..
Hummer har vi konsekvent dissat hittills så sätter vi nu fulla segel mot det mytomspunna Anegada, en stor sandbank till ö som ligger långt ut i havet där den mesta fisk o skaldjur i BVI fiskas, det är här den skall ätas-den berömda Anegada Lobstern.
DSC_7384Inseglingen är lite stökigare än vanligt här borta med massor med rev att snirkla sig emellan, dock ingenting för oss svennar som är vana att tokstirra i sjökort.

Ombord är vi åtta personer, ca hälften är pojkar…

Ibland har vi lite besök, det kan va någon som bogserat vårt gummi och ev vill ha betalt i drinkar, eller någon liten hungrig fågel. Här i Anegadas ankarplats fick vi besök av Barry!
Barry är en skön lirare som åker omkring i en halvsunkig liten dinge, drickerimagevälkomstskumpa på Amelie med oss, spelar hamnkapten och raggar kunder till sin Lobster restaurang på stranden. image lyckades och vi bokade och det är härligt att ha upplevt detta och Barry skötte sig utmärkt, lite dålig på att räkna så någon fick vänta för länge på sin medans hans bror kokade en extra.

 

IMG_2234Hyvens prick ändå så han fick vår signade svenska flagga som trofe. Den hänger där nu! (fast det står Amelie d’Göteborg på den)

Sen var det dans i sanden på Anegada Reef a’ la gangnam style..

Tjooohhhoooo…turtles

Två nätter på Anegada och sista dagen med hyrda vespor åker vi över ön till ett bra rev-snorklingsställe på Atlantsidan där vi promenerar, hittar babyturtles, badar, lunchar och precis när vi skall åka (hem) kommer StjernePer hoppandes jämfota som i galonkläder skrikandes att han ser sköldpadda. P1140350Vi hängde på och nu fick vi äntligen simma alldeles intill en betande cool sköldpadda. Vesporna hemåt och Iceman o Monica pressar livet ur sin, påstår att de har bra bok i båten 😉
Sista kvällen äter vi lugn o mysig middag med ribs och tuna på Anegada Reef som vi bokat över VHF radion och sedan tidig nattning, P o M ser extra harmoniska ut och strålar ikapp med stjärnorna.DSC_7374 P1140341

Sitter i sittbrunnen och skriver detta medans vi slörar i de fantastiska färgerna mot dagens mål, Coopers Island och vi solar, småpratar och har allmänt trevligt.
Om vi inte kör på en val och om det finns wifi där har vi berättat lite till…DSC_7289

Det förväntade sociala experimenten har helt uteblivit. Alla är i symbios..
Hörde att det snöat på Tjörn…

/Ganya man


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *